Genderneutraal

Genderneutraliteit in de maatschappij

Als we kijken naar de maatschappij is een van de onderwerpen die steeds meer aandacht krijgt genderneutraliteit in de maatschappij. Dit is ook in de bedrijfsleven zo omdat bedrijven steeds meer aandacht geven aan diversiteit. Genderneutraliteit is hierbij een uitspraak dat steeds vaker voorkomt waarbij het niet uitmaakt wie of wat je bent. Vroeger was het nog bijvoorbeeld een taboe om te vertellen dat je op een ander geslacht valt, maar tegenwoordig wordt het door de maatschappij steeds beter geaccepteerd. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij twee belangrijke onderwerpen zodat je zeker weet dat je van alle informatie bent voorzien omtrent dit onderwerp. Mocht je naar aanleiding van dit onderwerp toch nog met vragen zitten, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder/

Maatschappij accepteert het steeds beter

Zoals je wellicht hierboven hebt kunnen lezen of op een van onze andere pagina’s wordt het vanuit maatschappelijk oogpunt steeds beter geaccepteerd. Hierbij maakt het niet meer uit wie of wat je bent. Dit heeft er ook mee te maken dat bedrijven steeds meer aandacht hiervoor vragen waardoor het ook automatisch door de maatschappij beter geaccepteerd wordt. Om deze reden is het goed om dit in je achterhoofd te houden als je hiermee te maken hebt. Heb jij bijvoorbeeld last dat je open en ander geslacht valt? Geen probleem! Kom hiervoor op uit en zorg ervoor dat je achter je standpunt staat.

Negeer negatieve geluiden

Kom jij voor je gender uit, maar merk jij dat veel mensen kritiek hebben, dan hebben we tot slot een advies voor je. Probeer negatieve geluiden te vermijden en probeer zodoende alles uit de kast te halen om jezelf positiviteit in te praten. Het belangrijkste telt is namelijk dat je zelf gelukkig bent en daarom is het goed om het ook te bespreken met je directe omgeving. Je wilt er immers voor zorgen dat de mensen om je heen je ook blijven accepteren en wat de rest vind, dat maakt je niets uit!